http://dl3.glitter-graphics.net/pub/1040/1040193nacd9v14uy.gif cerita tentang aku: Air Terjun Batu Asah, Kemensah

Saturday, December 8, 2012

Air Terjun Batu Asah, Kemensah

Terkucil lak entry ni... ptt sebelum Big Bad Wolf tu.... excitednyer pasal.... hehehe...

K, sambung balik citer... Lepas je hantar mak balik umah kat Melawati, aku ngan inchik hubby singgah kat Air terjun batu asah ni, sbb dah alang2 otw balik ke umah kitorg. Kalau nak pegi ke air terjun ni, kena masuk ikut tepi Zoo Negara, then teeeeeeeerrrrrruuuuusssssss je ke dalam. korang akan lalu jln kecik, masuk ke kg. kemensah. Aku tau ni pun sbb dulu kwn aku duduk kat kg. kemensah ni. tp lepas skolah terus x jejak dah. 

Dalam 1/2jam kitorg sampai ke tmpt yg dituju. Jauh dah berubah rupanya kat dalam. Giler happening ko... Chalet merata ceruk ada... org pun ramai... keta kiri kanan jalan parking dah jalan kecik lak tu. Sungai mmg ada la kan, dah nama tempat air terjun. Kolam mancing pun hado... nak main ATV pun hado.... nuunnnn atas bukit tempatnya. Berapa caj nyer aku xpasti, sbb x menyinggah pun. Tapi kalo tgk dr gaya tmptnya mmg ramai yg naik situ, sewa ATV. Aku pun ada gak cita2 nak try tu... hehehe

Kat Celi Chalet ni, kalo korg nak sewa tapak termasuk kemudahan chalet, pondok sumer tu, harganya dlm RM850. itu kira korang je boleh guna sesuka hati, org lain yg xde kena-mengena ngan korang bole p main jauh2... ok kan? Kalo nak buat apa2 gathering ke, skool reunion ke, family day ke... canteeekkkk sgt la tmpt ni...  No tepon ada tu, cuba la :)

Salah 1 chalet yg ada... CELI CHALET
entrance celi chalet...

Chaletnyer comey je... :P
Ada kemudahan surau...
Ada tmpt makan & memasak

Air yg agak jernih...
Ini chalet yg lain, kalo nak cuba...
Siap tali... seronok la bebudak boleh jadi tarzan kat sini :P
Kolam Pancing
T & C :D
Ikan arapaima yg bosar belaan tuan punya kolam mancing
Terjumpa abg encem tgh mancing ikan talapia kat kolam tepi jln... Dia mancing guna net, asal baling je, xsampai seminit dah dapat ikan... abg encem teweeerrrr aaa.... hehehe
Kolam ni mcm kolam terbiar... tp bila inchik hubby pegi lg skali dgn kwn dia, ada plak sorg mamat sudah claim kata itu kolam bela... hhmmm....

Len kali boleh g sini je la kalo teringin nak mandi sungai, xyah g jejauh sampai ke Kuala Kubu Baru tu ye inchik hubby.... sebelah umah kita je rupanya..... huhuhuhhu

1 comment:

  1. Ada banyak ikan di kolam air tu untuk aktiviti memancing?

    ReplyDelete