Sunday, March 31, 2013

Lampu Garam

Dah berzaman lampu garam ni wujud, tp aku baru je beli 1-2minggu yg lepas.. Beli 1 je dulu.. Saja nak cuba. Sebelum beli tu aku google2 dulu kat tenet.. Baca kat blog2 yg ada sebut psl lampu garam ni... Byk gak benefitnya.. Korang pun ada gak ke? Meh citer sket apa effect lampu ni kat korang selain drpd mentol cepat terbakar.. Heheh...

Sent from my BlackBerry® smartphone

Saturday, March 30, 2013

Cara Mengopek Kulit Udang

Meh.... belajar cara kopek kulit udang versi Inchik Hubby...

video

Mee Udang Mak Jah


Makan lg... jom kali ni kita terjah Restoran Mee Udang Mak Jah. Semlm Inchik Hubby bawak aku mkn kat cawangannya area wangsa maju, berdekatan dgn Wangsa Walk Mall. Tengok kat blog dorg, rupanya dah ada dr thn 2011 lg, aku yg baru tau... kekekek... :p


Aku rasa mcm blog ni dah jd mcm blog JJCM plak ek... asik citer pasal tempat mkn je... tp apa ada hal kan... omputih kata 'sharing is caring' ek....

Separuh drpd menu yg ada
 
 
 
Mee Udang Special RM12.00
Char Kuey Teow Udang Special RM12.00
Komen: Mee udang special mmg sgt maveles... char kuey teow udang special, ada sikit kurengsss & x mencapai standard inchik hubby... :P

Jemput mkn sumer... :D
 


Berdepan dgn Shani Cafe (Shani pelakon tu ke gaknya ek???)
Tujuan utama pegi ke WWM semlm benornya nak g beli adapter utk laptop aku, sbb da punah dikunyah dek rabbit bertuah aku tu... tp terlupa pulak nak bwk adapter tu skali. Tu yg inchik hubby ajak g mkn sini. & kat WWM tgh ada sale buku dr POPULAR bookstore.... haiiyyooo... buku lg, geram btl aku tgk.... (mode: tamak) tp terpaksa pejam mata je, ada agenda lain yg lg penting.... huhuhuu

Friday, March 29, 2013

10 Rules For A HAPPY MARRIAGE


Thursday, March 28, 2013

Lawak Petang Khamis

Asik dok stress2 je... meh layan gelak ketawa sat...

Installing a husband
Dear Tech Support,

Last  year, I upgraded from  Boyfriend  5.0  to  Husband  1.0  and noticed a distinct slow down in overall system performance, particularly in the flower and jewelry applications, which operated  flawlessly under  Boyfriend  5.0.

In  addition,  Husband  1.0  uninstalled many other valuable programs, such  as Romance  9.5  and   Personal  Attention 6.5,  and then installed undesirable programs such  as NBA  5.0, NFL  3.0  and Golf Clubs  4.1.


Conversation  8.0  no longer runs, and  HouseCleaning  2.6  simply  crashes the system. Please note  that I have tried running  Nagging  5.3 to fix these  problems, but to no avail.


What can I  do?


Signed,
Desperate.

Baca artikel ini sepenuhnya untuk tahu apa jawapannya


DEAR  DESPERATE,


First, keep in mind,
Boyfriend  5.0 is an  Entertainment Package, while Husband  1.0 is an  operating system. Please enter  command:  ithoughtyoulovedme.HTML,  try to download  Tears  6.2,  and do not forget to install the  Guilt  3.0 update. If those  applications work as designed,  Husband  1.0 should then  automatically run the applications  Jewelry  2.0  and  Flowers  3.5.


However,  remember, overuse of the above application can cause Husband  1.0  to default to Grumpy  Silence 2.5,  Happy  Hour 7.0, or  Beer  6.1.

Please note  that  Beer  6.1 is a very bad  program that will download the  Snoring Loudly Beta. Whatever  you do,  DO NOT under any  circumstances install  Mother-In-Law 1.0 (it runs a  virus in the background that will eventually seize control of all your  system resources.)


In  addition, please do not attempt to reinstall the Boyfriend  5.0 program. This is an unsupported application and will crash Husband 1.0.


In  summary,  Husband  1.0  is a great program, but it does have limited memory and cannot learn new  applications quickly. You might consider buying additional software to  improve memory and performance. We  recommend Cooking  3.0  and  Hot Lingerie  7.7.


Good  Luck!

Tech Support


hahahahaha... copy dari amazingnara.com 

cheers

Damas Sweets

Ari tu aku teringin sgt nak merasa Baklava. Manisan dr negara Timur Tengah. Tgk kat tenet mcm nak meleleh je air liur... 'MACAM' je la kan.. xde la meleleh betul... huhuhu... On the way balik dr BTSP semlm, aku ckp kat inchik hubby, nak singgah Ampang Point jap, tp aku xckp nak g kedai tu, Damas Sweets namanya. Xde la susah pun nak cari kedai tu, deret Sushi King tu je.. 

Aku xplak amik gambar manisan yg ada kat kedai ni.... tp mmg sgt merambangkan bijik mata.. sumer nampak sedap... tp objektif utama aku ialah Baklava. Aku beli sepeket harga dlm RM15 & 2 jenis manisan lg... cukup la dulu.. nti lain kali try yg lain pulak... Mmg sedap, aku tapau sket bwk g opis.. la ni aku xlunch pun, tetiba hilang nafsu plak nak mkn... huhuhuhu

 

Baklava Rose -RM15.50 (0.304gram)
Tamrieh - RM16.40 (0.334gm)
Baklava - kol Ishkor Pistachio - RM16.10 (0.244gm)
Agak mahal tp yg penting sedap, aku suka... Baklava Rose d best :D

Pas beli tu, Inchik Hubby ajak try mkn kat kedai Iran, sebelah Damas Sweets tu. Restoran Al-Madineh namanya.. Dorg tgh buat promosi RM9 net utk mknan arab.

Simple je kedai ni...
Harga sebelum promosi....
Chicken Mendy
Nampak simple, tp menepati piawaian std inchik hubby... giler sedap katanya. Aku xmkn, cuma mkn eskem homemade dorg je... sedap gak... RM1 je semangkuk.

Mcm tu je... tp sedap :)
nampak tu?? itu eskem tau... cantik je melekat kat dinding icebox... eskem 5 layer, harga ikut per gram.
Pompuan Iran yg jaga kedai ni, sgt softspoken... boleh la ckp english sket2.... inchik hubby plak bajet terer ckp arab ngan pompuan tu... ok la kan... :p

Baetti in da house...

Lunch semlm kuar jap g K4 dgn inchik hubby. Cadangnya nak byr booking utk amik Lionhead lg buat kwn si Byte... tp org kedai tu amik mahal sgt pulak kalo compare dgn Azura Rabbits. Terus xjadi la byr. Tp tersangkut gak beli si Baetti, arnab jenis Angora. Gebu sgt... :) Org kedai tu letak harga RM38, terus je kitorang amik, xbyk kira dah... Skang ni Baetti tgh dikuarantin kat umah buat sementara waktu, dlm sangkar lain... Byte & Bella pun tgh di'toilet training' & dikurung kat lam toilet utk 2-3 minggu. Tak larat tiap2 ari nak mop lantai, Byte skang da suka kencing merata... penat2 balik keje, kena buat keje lg kat umah... 

Hitamnya Baetti... mcm Tomtom dulu :)
Baetti belum mesra lg... kecik sgt si Baetti ni, mcm baru umur sebulan, tp org kedai tu kata dah 2 bulan... hhmmm.... Cemana boleh dpt nama Baetti? Tu tanya inchik hubby, dia yg bagi.... 

Balik keje plak, terus ke Bandar Tasik Sri Permaisuri. Beli pellet utk dorg. Stok kat umah da habis. Nape jauh sgt sampai ke sana? Sbb nak beli jenama Wabbit. Kedai lain area umah aku xde jual pellet jenis ni, kat sana je ada. Ari tu saja beli nak test tgk rabbit2 aku suka ke tak... rupanya sedap kot... tak bersisa mknnya... 

Tu dia... sekampit aku beli terus... 10kg punya, harga RM70... Bau sedap ye Bibit?? hehe
Tapi nampak mcm Baetti xbiasa lg dgn pellet ni... dia cuma usik alfalfa hay je... lom biasa lg kot.

gemuk la korang pasni.... hehehehe
Byte & Bella... jgn sakit2 lg ek... cian a kat Mami & Papa.... Jenuh nak cari vet yg betul2 arif psl rabbit ni. Vet2 yg ada melambak tu, bukannya sumer tau psl rabbit... tgk a apa dah jd kat Tom & El... 

Love u so much babies...

Doaku Untukmu


Wednesday, March 27, 2013

Maafkan saya...

Kengkawan blogger yg rajin mengomen, saya mintak maaf ek kalo x reply komen u'olls... pasainya, kalo kat opis dpt wat posting je, nak mereply komen x dapek... nak kena tunggu balik umah baru boleh reply... (opis dah wat roadblock lah :P)... ni posting2 ni pun ikut jln tikus benornya... muahahaha.... tp kdg sampai umah dah mlm (kes xreti2 nak balik umah terus pas keje)... sampai umah dah melepek, makanya pas mandi2 terus bedebuummm tido... dah tu lupa lg la nak reply komen... jgn kata saya sombong ek... idoknya mak gitu.... mak ni prendly u... hehehe... k lah, nak sambung mkn, td kuar jap time lunch g K4... tata

Kunjungan ke Azura Rabbits

Semalam aku & inchik hubby decide nak pegi ke tempat Azura Rabbits, salah sorg drpd penternak arnab hiasan yg aktif dalam area Selangor ni... nnnuuuuunnnn kat Klang sana. Aku pun mengooggle map la cemana nak ke tempat Azura ni. Tgk kat map mcm senang je nak pegi... tanya inchik hubby, dia kata tau... senang je nak ke Klang tu. Aku pun ok je lah kan, walaupun dok pikir, nanti dgn jln jemnya, dgn kehujanannya, dah sampai Klang kang nak cari umahnya plak, kol berapa plak nak sampai & kol brape plak balik umah, esok keje lg... penat tu weehhh... apa tak ari sabtu je pegi, relax sket, masa pun panjang... hhhmmmm

Kol 5pm, inchik hubby dah siap tgu kat opis aku. Terus gerak ke Klang. Sampai Klang dlm kol 6pm lbh... salah plak masuk simpang, dah jenuh berpusing2 cari jalan pulang keluar nak ke Rantau Panjang. Pastu dok la bercalling2 dgn Azura, tp mungkin coverage kat sana xberapa nak bagus, makanya suara Azura da mcm robot yg menambahkan lg ketensenan kitorg... huhuhu... Aku da hampir give up, ckp kat inchik hubby, kalo last try ni xjumpa jugak rumah dia, kita balik terus... xlarat dah ni... tak lama pastu nampak Sekolah Agama Rakyat (landmark nak ke rumah Azura)...pppeehhh lega... benti lg tanya brader dok atas motor yg sambil buat2 bz ckp kat fon :p poyo je... Rupanya seberang jln je... tp pastu kena masuk dlm lg... benti lg tanya mamat encem tgh melepak ngan kwn2 dia kat tepi jln (waktu tu dah masuk maghrib :P) dia kata "terus lg kak, jauh lg..... akak tgk belah kanan je nanti nampak Lorong Berkat".... aku: oooo... ok. Tetiba tgh kitorg jln slow2 tu, mamat encem tu suruh follow dia plak... sampai ke Lorong Berkat. Da sampai situ, 1 hal plak nak cari umah... kompius maakkk... muka msg2 da ketat dah ni... call lg Azura. Rupanya umah dia, dr simpang masuk tu, lorong ke 2 belah kiri, hujuuuunngggg skali. Aku nampak byk brg kat umah tu, betul la kot ni umahnya si Azura... Berkali2 bg salam xjwb, rupanya laki bini kat belakang rumah... huhuhu...

Nampak arnab depan umah... sejuk balik hati masing2... haha
Ni kat belakang umah plak.. berderet2 sangkar arnab....

alaahhh... tomey2 :D
Ibu yg ni baru beranak... nampak x baby2 dia... mcm hamster... :D
uuhhh... tido ye...
Inchik hubby da excited nak beli si Putih ni... tp umurnya xpanjang... xlama pastu mati, kena cirit rupanya.... alaahhhaaaiiii....
Gebuuussssss..... Holland Lop, org lain punya...
Akhirnya... dlm dekat 2jam gak kot kitorg kat situ, menelek & membelek arnab2 Azura, last2 kitorg beli Alfalfa hay, pokok apa nama pulak (lupa)... ada la 2-3 brg lg... tp xdpt nak beli Lionhead...

Tq Azura & hubby, sbb melayan kerenah kitorg laki-bini ni... nanti lain kali boleh dtg lg... Insyaallah. Kitorg sampai umah kol 11pm lbh, aku terus kemas2 tempat budak2 comel tu, cuci pinggan mangkuk kat sinki (mcm ramai plak yg dok kat umah, pinggan bertimbun) kan inchik hubby?? hhmmmm.... mandi2 terus zzzzzzzzzzzzzzzzz.... giler kepenatan wpun bkn aku yg drive...

Terminal Seafood

Seperti yg dijanjikan semlm... ewwaahhh :p

Nak citer byk xguna gak... sbb maveles sgt mkn kat sini... korg nengok gambor je le ye....

Sampai agak awal dlm kol 7pm, xde customer lagi..
Tengah nak get ready meja kitorg dgn periuk 3 in 1... grill, boil & steam :D
Deretan ikan, udang, ketam... pilih... pilih...
Bahan2 utk steamboat...
Masa ni baru ada 4 jenis utk bbq.. ketam, pari, kupang, ayam... later on baru dorg letak kambing
Segala jenis sos... ikut korg la nak amik sos apa...
Bahan2 rencah yg lain...
Segala jenis sayur & cendawan

Obor-obor
Udang Kertak
Oyster (lupa lak :p)
Masak2 in progress....
Tu dia... ikan jenahak stim sudah masak... ppeeehhhh... mantop :D
Sekeping daging kambing buat syarat inchik hubby.... lemaknya uuuiiiii.... :p
Deretan sampah-sarap kulit udang & ketam... hehehe
Cerita keratan akhbar Terminal Seafood

Nak balik.... hujan selebatnya, sempat lg snap last pitcha :D
Ok, tu je... nak citer pjg pasal tempat ni kang, aku lapar balik.... hahaha

Utk info korang :-
Dewasa - RM38
Kanak2 - RM19

Pesanan dr owner kedai ni: dia kata kalo nak dtg mkn & xnak sibuk2 dgn org ramai, dtg masa weekdays... boleh mkn dgn tenang & santai & boleh ulang selagi korang x pengsan... berbanding dgn weekend or holidays, org sure akan ramai dtg sini. Mcm kitorg semlm dtg mmg xde org lgsg kecuali kitorg & later ada 1 family lain, tu je.... bestkan... Dan yg paling best, aku dah x gatal2 hidung mkn seafood... yeeeaaahhhhaaaa.... xsia2 berubat.... tp still beringat gak la kan, xnak selalu sgt mkn seafood... takuutttt... hehehehe

Klik sini for more info Terminal Seafood

Selamat menjamu selera la ye.... :D