Wednesday, January 18, 2017

Wordless Wangi Wednesday




Friday, January 13, 2017

Tips Memilih Perfume Yang Sesuai

Minyak wangi dan colognes adalah aroma lelaki dan wanita gunakan untuk menyerlahkan kecantikan mereka atau menarik pasangan yang berpotensi. Mereka boleh mengangkat mood yang membangkitkan kenangan manis atau hanya sekadar membantu anda mendapatkan bau yang benar-benar bersesuaian. Terdapat beribu-ribu minyak wangi dan colognes yang berbeza di pasaran hari ini. Jadi bagaimana anda hendak memastikan yang bauan itu adalah yang terbaik untuk anda? Terdapat beberapa cara yang berbeza bagaimana anda boleh membuat keputusan untuk memilih aroma yang sempurna yang akan dipadankan dengan gaya dan personaliti anda yang unik.


Setiap minyak wangi atau cologne terdiri daripada "nota." yang berbeza. Nota-nota ini akan menentukan bau keseluruhan wangian itu. Nota ini terdiri daripada tiga lapisan yang berbeza dipanggil asas (base), atas (top), dan nota tengah (middle), dan mereka semua bekerja dalam sinergi untuk mewujudkan bau yang tertentu. Sesetengah minyak wangi sebagai contoh akan dianggap bunga dan mengandungi nota bau yang berbeza seperti mawar atau geranium. Lain-lain mungkin sedikit seperti buah-buahan yang bersifat seperti limau atau epal. Minyak wangi eksotik mengandungi nota yang agak kuat seperti bunga lawang atau kayu manis. Aroma lelaki mempunyai pelbagai nota juga. aroma kasturi mempunyai bau yang lebih berat, nada yang lebih maskulin, sementara yang lain mungkin mempunyai bau seperti pain atau nota berasaskan kulit. Ia memang satu idea yang baik untuk menentukan jenis cologne atau minyak wangi yang anda suka dan kemudian melihat kandungan nota asas sebelum membuat keputusan untuk membeli. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai nota yang berbeza digunakan untuk membuat cologne dan minyak wangi untuk mendapatkan idea yang lebih baik yang mana anda fikir akan sesuai dengan citarasa anda.


Wangian terdapat di dalam empat tahap yang berbeza tumpuan. Apabila kepekatan semakin tinggi, harga biasanya akan lebih tinggi juga. Biasanya, colognes atau minyak wangi dengan kepekatan tinggi mempunyai bau yang lebih kuat dan tahan lebih lama. Mereka boleh menjadi agak mahal, tetapi sesetengah orang merasakan harga yang lebih tinggi sememangnya berbaloi. Kepekatan tertinggi hanya dipanggil minyak wangi atau parfum. Tahap ini biasanya akan bertahan sepanjang hari dengan hanya satu sapuan atau semburan dipergelangan tangan atau mata nadi. Tahap yang lebih rendah seterusnya adalah eau de parfum, yang biasanya boleh bertahan kira-kira enam jam hingga lapan jam selepas semburan. Tahap ketiga dipanggil eau de toilette dan biasanya agak berpatutan dan mudah untuk mencari di kedai-kedai. Ia biasanya memerlukan lebih daripada satu semburan sepanjang hari untuk memastikan ia bertahan. Kepekatan wangian keempat dan yang paling rendah adalah eau de cologne, yang hanya berlangsung kira-kira dua jam.


Sebelum anda membuat keputusan untuk membeli mana-mana wangian, anda perlu melakukan beberapa ujian mudah untuk memastikan bahawa ia adalah sesuatu yang anda akan mahu memakai dan anda akan nikmati. Lakukan ujian menghidu untuk botol yang pertama untuk mendapatkan idea utama ia berbau seperti apa. Yang penting, adalah untuk mencuba sedikit wangian pada kulit anda. Ini adalah mengapa kebanyakan bahagian atau kedai kosmetik menawarkan 'tester' untuk pelanggan supaya mereka boleh cuba sesuatu sebelum mereka membelinya. Kulit kita mempunyai kod tersendiri, hormon dan pheromones yang sedikit atau banyak yang boleh mengubah cara wangian itu. Ia adalah idea yang baik untuk menyembur sedikit pada pergelangan tangan anda, tunggu beberapa ketika, dan kemudian bau pada kulit anda. 


Inspired Perfume
PARFUM BY DHIYA

RM45.00
35ml
Long lasting up to 8 hrs ++++
Mesra solat
Mudah dibawa
Kualiti setanding original
Yang penting... BERBALOI dengan harga!!

Adleen
Whatsapp : 017 257 1198



Thursday, January 5, 2017

Parfum By Dhiya

Terjebak jugak aku akhirnya.

Secara rasminya mulai dari hari ini aku bergelar 
DROPSHIP AGENT PARFUM BY DHIYA

Meh ler FOLLOW & LIKE FB PAGE aku yang baru ni k...
leviu oolllssss.... muahmuamuuaahhh



Amik masa jugak sebenarnya aku nak join jadi agent ni. Sebab aku jenis, cuba dulu... kalo puashati dengan effect product tu baru aku consider... nak terus jadi customer je ke atau aku join dengan dorang untuk buat side income... 
tapi kalo barang tak elok, aku campak tepi, tak nak share apa-apa dengan semua orang... gituuu...

So trust me... Parfum By Dhiya aku boleh kata setanding dengan yang perfume yang ori.

Tahan lama
Mesra solat
Harga berpatutan
Mudah dibawa
Banyak pilihan wangian (lebih dari 50 jenis)
EDP

Dari feedback yang aku dapat & aku baca... majoriti yang beli kata SANGAT berpuashati dengan kualiti Parfum By Dhiya ni.

So... kalo berminat, boleh wassap aku untuk order k...

Tak sure bau macam mana?
Nak tau "notes" wangian macam mana?

boleh pegi kat link ni FRAGRANTICA

Korang cari la preference fragrance korang kat situ, pastu roger2 aku k...


JOM WANGI...!!!!



ps: aku pakai sebulan sebotol sebab aku suka spray sedas dua sebelum tido... 
tido pun nak wangi koooooo.... hahahaha....

Tuesday, January 3, 2017

Selamat Kembali Ke Sekolah Anak-anak & Cikgu-cikgu

Dah mula sekolah dah hari ni. Macam mana anak-anak yang baru masuk darjah 1 hari ni? Sedangkan masa hari orientasi pun, ada yang mencebik-cebik takut kena tinggal ngan parents... mula hari ni ntah macam mana la agaknya... hehehe...

1st day hari ni, kembali sesaklah jalanraya. 6.45am dari rumah aku nak keluar menghala ke simpang 4 Ukay Perdana pun dah jammed giler... lambat la Inchik Hubby sampai sekolah pagi ni agaknya. Panas punggung dia dalam kereta bila tengok trafik macam siput sedut.... huhuhu... Aku pun start datang awal balik la ke opis, dah takde transport sendiri kekdahnya... terpaksa la ikut time cikgu sekolah.

Lepas ni kena keluar lagi awal la kot... 6.30am? ke 6.15am? wwoohhooooo.... macam kerja kat Balakong la plak... Redho je la nok... dah ko takde keta sendiri, nak wat caner.....







Sunday, January 1, 2017