Saturday, December 31, 2011

Hari-hari terakhir 2011

2011... Bakal melabuhkan tirainya... Dan aku akhiri tahun 2011 dengan berita yang gembira. :)

Tak sabar menanti kedatangan 2012... semoga akan dpt memberi kebahagiaan yang selama ini aku impikan....

Seperti tahun2 sebelumnya, aku cuma celebrate new year kat umah je... sama ada depan tv atau atas katil sambil tergolek2 atau aku dah hanyut dibuai mimpi.... heheehe.... Cepatnya la masa berlalu... walau apa pun, langkah harus diteruskan ke depan bukan ke belakang... u go straight, no u-turn2 okay....?

Hari ni spend half a day dgn incik popeye... nape half day? ye a... ari ni sabtu ke-5, kena kije... so, tepat kol 1pm, aku pun merempit personaku balik ke rumah, sampai2 je... tu dia alza putih dah setia menanti... heeheh... skang dah berani tgu dekat2 ngan umah, sbb 2 ari lepas incik popeye dah jumpa org tua aku... ppeehhhh.... jenuh dia kena interviu, tu a nak dtg cepat sgt... aku kat opis lg time tu.... by 5.15pm lbh kurang, aku sampai umah... semua tersenyap bila aku masuk.... hhhmmmm.... (kepelikan melanda sekejap).

ok, cerita punyer cerita.... aku buat excuse nak hantar si Chochi ke klinik... Padahal sebenarnya, kesian kat incik popeye... lama bebenor mengadap org tua aku... lbh kurang kol 6 gitu.... kitorg kuar la kejap (kejap2 pun, sampai umah dekat kol 9 jugak la... heheh)... aku pulak interviu dia... apa citer td. cerita tu cerita jugak tp xsemua... & i feel sumthing fishy... tp aku diamkan je lah... malas byk soal, kang aku marah terus bertukar jd otoman taro... haaaaa....!!!

eehhh... ini dah lari tajuk dah ni... kalo exam spm karangan bahasa melayu, agak2 dah fail ni kan... hehehe....

itu je lah nak citer... sambungannya agak menarik thn depan, insyaallah... so, stay tune.... :p

pe lagi ek.... k & again, SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012.... semoga xde la berita kes buang anak bak membuang sampah ditepi jln memenuhi lembaran suratkhabar, menyemakkan skrin tv pd masa buletin utama nanti... nak nasihat lebih2, siapalah aku ni kan... yg masih tercari2 halatuju hidup...

daaaa....

Wednesday, December 28, 2011

myMetro | Mface tiru facebook?

SIMBOLIK...barisan artis yang menurunkan tandatangan pada majlis pelancaran Mface.
SIMBOLIK...barisan artis yang menurunkan tandatangan pada majlis pelancaran Mface.

myMetro | Mface tiru facebook?

Dok boring2 pagi ni xde apa nak buat, aku baca la harian metro online... terbaca artikel ni.
Soooo.... aku pun try la register... mface.me (kes mmg tgh free yg amat) :P

Mode: masih xfaham apakah & bagaimanakah fungsi Mface ini & masih menggodek... jadi, kalo korang nak tau.... g la register & tgk sendiri ye... aku sendiri pun masih kebluran utk mengeksplen... Tp... kalau aku rasa agak2 tak berbaloi.... makanya didelete saja.... ;)

So, kalau korang dah register, add la aku ye... (xtau mana nak cari link profile... ) - cari nama ni ADLEEN

Tata....

Monday, December 26, 2011

Christmas @ Tropicale de Colmar, Bukit Tinggi

Berhari raya krismas di Tropicale de Colmar, Bukit Tinggi @25/12/2011

Tidakku tau selama ni, naik ke sini kena bayar rm12... ingatkan takat rm5 -rm10 ke.... sbb selama ni aku naik free je... hehehe...


Agak lama jugak x ke sini... last aku dtg sini dlm 2 thn lepas kot... ramai org ari tu, ye la cuti kan krismas & cuti skolah...

sambil lepak2 kat tepi swimming pool, borak2... mkn cikedis.... hehehe... lama x mkn junk food... :P
Pastu kitorg g ke animal park... nengok menatang... ada wabbit... anak rusa nani... :P pic bwh ni, aku bg mkn... geli je bila rusa tu jilat tapak tangan aku... daun tu org lain bg... apa daaaaaa.... dukut bebenor nak beli mknan menatang kat situ, rm3 je pun sepeket... iisshh...
Wabbit muka gebu... xnampak mata... ssoommmeeeyyyyy....

tp menatang2 kat sini mcm x berjaga... ada donkey, besor gak donkey tu ropernya... aku baru 1st time dekat & pegang.... hehehe... org bandar sungguh!!! :p rabbit2 kat situ pun kotor semcm je, ada ke dorg biar lepas & minum air mengalir dr sinki basuh tangan... ceeeyyyy.... kesian rabbit2 tu....:(

itu je lah, aktiviti ari minggu aku, gagahkan jugak berdating walaupun dengan hidung tersumbat.... heheheehe.... ni pun tgh sokseksoksek lg...

dan akhirnya... telah ku reveal... siapa incik popeye... tu dia bersweater biru.... :) mmuuuaaahhhhh....

Moh mamam steamboat @ Tupai-tupai


Kita makan kat sini pulak... Restoran Tupai-Tupai, betul2 sebelah Ampang Waterfront. Sedap gak... Biasa aku mkn xhabis, tp hari tu... sapu licin.... hehhehe

Hari Jumaat, 23hb Disember ari tu peginya, tp baru mlm ni aku upload... sbb? faktor usia, terlupa kat umah ada cable bb... asik dok ingat memori kad tertinggal kat opis... :P

Dekat2 xnak amik, dah nak balik baru teringat... hhmmmm... janji nampak :D
Sebelum tu, baca ni dulu... jgn sesuka hati korang je amik mknan ek... kena bayor extra RM10 utk setiap 100gm yg lebih2 xmkn tu....

Ni stall utk vege...

ini pulak... tupainya... hehehehe

ini tapai ubi tp ada sos tairu (kata incik popeye).... baru 1st time aku mkn tapai ada sos tairu ni, tp rasanya mcm susu cair je... tp sedaaappppp....


ni... mcm2 ada dlm... mushroom, kaki ayam, TELUR puyuh.... apa lg ntah, lupa dah... pesal lak perkataan telur tu terbesar? hehehehe....

Loh See Fun... not my taste...
kuey teow goreng yg sedap... wa sapu licin deerrr.... nampak je mcm ntah apa2...
ready to eat....


timakaseh yg tak terhingga kepada incik popeye.... kerana telah berjaya mengenyangkan perut saya mlm tu.... kenyang mkn & kenyang gelak tak hengat dunia... topiknya 1 je... pasal TELUR puyuh... adddoooyyyaaaiiiii... tipah tertipu, xtau berapa biji dia dok amik.... ada lg balance 2 biji dlm mangkuk aku.... ceeeeyyyyyy....

oleh kerana kesedapan mkn kat sini... akanku ulangi mkn kat sini.... nomnomnomnomnom... :D



Monday, December 19, 2011

Penghujung 2011

Hari ni dah 19 Disember 2011... ada 12 hari lg ke penghujung tahun.

Apa yg dah aku capai pada 11 bulan yg lepas?
- Dpt bopren.... hahaha...
- Keje... dok gitu gak lg, ada g interview, tp belum ada rezeki....
- Saving... kejap ada, kejap xde.. bila ada, ada je bende lain yg timbul. so, maknanya mmg xde la... :p
- Alhamdulillah, akhirnya aku berjaya melunaskan pengajian di UM selama setahun 3 bulan.. walaupun terpaksa reseat 1 paper pd Jan 2012 nanti.... Hopefully dpt la join konvo dgn yg lain2 pd Mac 2012 nanti... Insyaallah...


Azam tahun lepas achieve ke x?
- hhmmmm.... xde buat azam apa pun, sbb yg tahun2 lepas punya pun xtercapai lg.... (azam nak gemokkan badan... :p)

Puasa tahun lepas dah ganti ke belum?
- Belum g... hehehe... bab ni mmg selalu kena marah, addooiii... sbb yg thn2 lepas pun xsudah lg... :p

Apa kenangan yg best thn ni?
- 1st time ke luar negeri - AUSTRALIA... bersama dgn lecturer faveret aku, En. Zul & kwn2 sekuliah di UM... mmg kenangan terindah...
- Holiday yg paling best ke Bukit Merah Laketown Resort... walaupun tempat tu x berapa best tp dengan siapa tu yg paling2 xkan dilupakan.... mmuuaahhh :)

Apa kenangan pahit thn ni?
- Cita2 nak beli kereta idaman tak kesampaian... gara2 nama dah diblacklist oleh bank... sumer punca dr abg bertuah aku yg sorang tu... hhaaaiihhh, apa la nasib... nak buat apa pun xleh dah.... tak tau bila tahun baru leh clear nama... sedihnya... timakaseh la ye abg kerana membantu menyusahkan hidup adik ni ha.... ;-(

Plan terakhir sebelum hujung tahun 2011 -
- Nak g Batu Pahat... nak meninjau keadaan sekitar sebelum decide utk pindah ke sana pd 2013... & secara rasmi menukar kerakyatan sebagai Johorean ... peerrgghhh... (boleh kah aku??)

Apa azam tahun baru 2012?
hhmm... dah nak kena pikir skang ek.... nanti lah....
TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUU....... :-)

Kpd kengkawan yg baca blog aku ni... tq bebyk kerana sudi membaca kemerapuan aku kat sini, andai ada terkasar bahasa, ada yg terasa, ada yg terkena... harap diampun... aku sekadar meluahkan apa yg terbuku dihati, yg terlihat dimata tp x terkata dimulut tetapi jari laju terluncur dipapan kekunci...

Kpd sesiapa yg mengopy pic2 kerastangan aku tu & claim kerjatangan korg... jgn ingat aku xtau ye... at least bg la credit ke apa... tanda appreciate... aku xmintak duit pung... :) Jujur itu penting... okay?

oh yeessss.... terlupa 1 perkara... Ingat x cerita Nora Elena yg boom kat tv3 ari tu? To be honest... aku pernah beranggapan bahawa kewujudan lelaki seperti Seth Tan adalah semata2 satu angan2 oleh sang perempuan... Mana mungkin ada lg lelaki seperti itu pada zaman sekarang ni... Yang terlalu baik... terlalu caring... terlalu romantik.. dan mmg agak terlalulah serba-serbi.... In ur dreams la beb... Pernah jugak aku argue dgn kwn2 lelaki aku.... Pernah jugak aku komen psl ni masa awal2 date dgn Mr. Popeyeku.... hahaha... well, sekadar meluahkan pendapat x salahkan...

TETAPI... I have been proven that I am wrong... That kind of man does exist!! And I am now so much in LOVE with him.... :) There is nothing I could ask for more... & You know who U are... :D

p/s: errrr.... korang... jgn meluat ye... hehehehe... besa ah, org tengah angau kan.... semuanya indah, semuanya manis, bagai dunia ini ana yg ampunya... hahaha... thats all for now....

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012... DOAKANLAH YG TERBAIK UTK AKU... KEBAHAGIAAN DI DUNIA DAN AKHIRAT... SEPERTIMANA AKU JUGA MENDOAKAN KAMU... KAMU...KAMU... DAN KAMU SEMUA.... INSYAALLAH...

SALAM :)

Tuesday, December 13, 2011

Mari Berlibur.... @ Bukit Merah Laketown Resort



Ni tempat aku stay utk 3hari/2mlm... Masa ni kan musim cuti skolah, so ramai yg dtg bawak family.... boleh tahan gak la tempat ni, cumanya xde astro lgsung.... :p

haaaa.... 1st time mancing, dpt ikan keli.... dah dpt ikan tu, rasa mcm nak campak balik dgn joran2 skali... seriau sbb ikan tu meronta2.... hahahaha... boleh gitu? Tp mancing sini pun kena bayor, dpt sekor ikan kena bayar RM3... dpt 2 ekor byr RM5... bukan boleh buat harta pun ikan tu... dah dpt sekor tu jadilah... sementara tunggu bot nak ke Pulau Orang Utan...

Nak ke Pulau Orang Utan, charges dia... RM28 sorang... tp sedikit frust. SBB?? Sbb xdpt nak pegang org utan tuuuuuu.... alaaaa.... kedekut tol la dorg ni.... :(

Dah sampai....
Masa dlm bot otw nak ke pulau ni, ada photographer amik gambor penumpang... tp berbayar ler.. bukan pehreee... dia caj RM25 sekeping, besar A5 size kot... aku xamik pun, xberbaloi... baik amik pic sendiri je, dah ler tiket ke Pulau Org Utan tu mahai..... huhu

Ni anak org utan, baby lagi siap pakai pampers tu.... comeeeyyyy.... hehehe... ada 2 ekor masa ni, nama Jidin & Sara... :)

Masing2 tgh bersantai... rasa mcm nak masuk dlm kandang dorg & join bercuddle2... hahaha

ni.... hehehe.... tgk a baby org utan tu posing cemana.... xbley blah.... hahahaha... cute sgt... :D

masa mlm pertama aku sampai, xde pulak entertainment show gini... boring yg amat... karaoke ada, tp yg org panggil karaoke jamban tu, 1 lagu singgit.... xrela aku nak masuk weh... hehehe.. bukan apa... nti segala sumbang mambang suara aku, semua org dgr... eeeeeeeeee.... memalukan... huhuhu

tp yg xsyok nyer kan... mknan kat sini mmg sekadar boleh utk alas perut je la org kata... yg xmungkin org akan ulang utk kali kedua.... xde rasa beb... burger special aku order.. rasanya sgt blur, seblur makcik yg masak... hahha... air suam 50seng... hhmmm... anjat gegirl... :p

konon2 nak g zoo taiping & night safari... terpaksa dilupakan... sbb ujaaaannnnn.... dok je la melepek dlm bilik sambil nengok vcd.. sib baik ada bawak... xde ler boring...

hari ke-3, time to check-out.... balik ikut jln lama sbb nak avoidkan toll... masa pegi tu tol dlm rm32.10. So, aku (kitorg) singgah lumut... mkn2 jap, jln2 jap... beli ikan bilis.... buat syarat :p pastu baliiikkkk... sampai Melawati dlm kol 6 lebih... rehat jap, mandi... pas maghrib g Ke Restoran Istana Bambu (lg)... kali ni belanja besday daddy pulak... tp xde gambar la pulak.... aku pun tgh kemelepekan kepenatan, jdnya xteringat lgsg... :p

Neway HAPPY 70th BIRTHDAY TO MY DADDY... semoga panjang umur... dpt g haji tahun depan & sempat jd wali aku nanti... amiiiiinnnnnn :D


Wednesday, December 7, 2011

Andai Ku Tahu

Andai kutahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

Andai kutahu.... Kapan tiba masaku
Ku akan memohon... Tuhan jangan Kau ambil nyawaku

Aku takut.... Akan semua dosa dosaku
Aku takut.... Dosa yang terus membayangiku

Andai kutahu.... MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku.... Mengucap kata tobat padaMu

Aku takut.... Akan semua dosa dosaku
Aku takut.... Dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku.... Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku.... Menangisku bertobat padaMu

Aku manusia.... Yang takut neraka
Namun aku juga.... Tak pantas di surga

Andai kutahu.... Kapan tiba ajalku
Izinkan aku.... Mengucap kata tobat padaMu

Aku takut.... Akan semua dosa dosaku
Aku takut.... Dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku.... Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku.... Menangisku bertobat padaMu
----------------------------------------------------------

Tiba2 teringat lagu ni... dari kump. Ungu... Bait2 lagu yg terasa menyentap dilubuk hati. Kita bukan insan yg sempurna... AKU bukan insan yg sempurna... byknya dosa dah aku lakukan... adakala aku rasa tempiasnya terkena pada org2 disekeliling aku... perasaan aku aje ke? atau kebetulan? atau mmg Tuhan nak tunjukkan pada aku kesilapan demi kesilapan yg dah aku lakukan? Tapi.... terlalu buta hati & mataku utk menyedarinya....

Astaghfirullahalazim..... Maafkan aku... ampunkan aku... Ya Allah... ;-(

Tuesday, December 6, 2011

Bosannya.....

Pesal tetiba ari ni aku rasa sgt bosan? Bosan yg amat.. Teramatlah bosannya aku.... adddoooiiiiiiii.... What's wrong??? Pusing kiri x kena, pusing kanan x kena... Cik Pau (driver bos aku... yg bengong) buat lawak pun aku susah nak gelak... gelak pun agak2 terpaksa gitu.... :p

Apesal...??? Apesaaaalllll....????

haaaiiihhhh.....

Boss xde ari ni.... agak2 kalo aku ngulau jap, ok x ek :p

Monday, December 5, 2011

Monday Blues ke...?

Hari ni aku cuti.... spend the whole day dgn incik Popeye.... :)

Pegi mana....? Berenang kat Kolam Renang Kuala Lumpur... aku berenang? hehehe... siap beli swim suit, terbang 100+... tp sbb kenangkan, mmg dah lama aku teringin nak belajar berenang, lalu ku pejamkan mata jebat... :p Belajor pun ngan incik Popeye jugak, rasanya byk la mata2 yg meluat nengok kitorang td kot... bukan adegan yg disengajakan... & x ler terlampau mana pun... uuiisshhh... stetment... maut... hahaha

Sampai kecut2 le jari aku td... cuujjuuukkkk.... tp yg best tu, dpt gak cuci2 mata, sambil2 la kan... peerrgghhh.... (astaghfirullah.... :p)

Memula sampai tmpt tu td pagi lg... dlm 10am-11am gitu... skali swimming pool belum bukak daaa... so, kitorg pun pusing2 la xtentu arah dulu sbelum decide menghala ke JJ Tmn Maluri... mengwindow shopping dulu, then g mamam kat McD... & yeeaaayyyy... prosperity burger dah ada... hampir setahun ku menunggu dgn air liur berlinangan...(dlm mimpi je :P) sib baik x peknen, kalo x, sure anak aku yg asik merembes air liur kempunan... hehehe... Dlm kol 2pm, kitorg pun gerak balik swimming pool td tu....

Dalam pada tgh cuti tu pun, still kena buat keje jugak... booking tiket flight bos... sib baik aku pakai pospaid... xde la risau pasal kredit nak abih.... huhuhu... ini kalao bos aku x appreciate jugak, xtau la... mintak2 menten la dpt A lg.... :D

terlupa plak nak snap pic kat sini.... len kali je lah...

p/S: Td incik Popeye kata ada mamat dok usha aku masa nak balik.... cemana aku boleh x perasan ni? addeessss.... (hai sayang... i lebiu :D) hehehehe


Majlis Gemilang Pautan Kasih

Malam yg sgt gemilang sempena sambutan ulangtahun ke 25 Sekolah Menengah Kebangsaan Lembah Keramat atau nama sebelumnya Sekolah Menengah Lembah Keramat... SMLK dibuka pd thn 1986 & batch aku antara yg terawal masuk skolah ni.... Pioneer gitu...

Majlis berlangsung dgn jayanya... and i'm proud to be part of the school... yg mana telah melahirkan ramai selebriti, ahli perniagaan & ahli korporat yg berjaya... Ramai yg hadir adalah junior2 aku, yg mana mmg aku xkenal... ada jugak cikgu-cikgi yg aku ingat2 lupa... cuma sorang cikgu feveret aku w/pun dia xmengajar murid pompuan... hahaha... Cikgu Ashim namanya... sampai skang boleh ngam... :D

x ku tau si Ani Mayuni ni junior aku... hehehe...

Antara bekas pelajar yg berjaya... senior aku ni.... berjaya kerana tercabar dgn perlian cikgu2 & hukuman yg diterima.... bila flash back mlm tu... rasa mcm baru je aku tgk kejadian tu.... hahaha...


byk lg pix nak upload... tp maleh ler pulok... nanti la later2 ek.... :p


Tuesday, November 22, 2011

Aaauuuummmmm..... :D

Pemain-Pemain Malaysia meraikan kejayaan memenangi pingat emas acara bola sepak Sukan SEA XXVI selepas menewaskan Indonesia 4-3 menerusi penentuan sepakan penalti di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta, malam tadi. – Bernama

1st of all... Tahniah kpd pasukan Harimau Muda... kerana berjaya dpt pingat emas utk Sukan Sea mlm ini... dan tahniah juga kerana telah berjaya memaku punggung saya drpd berganjak ke tempat lain... mmg xsenang duduk dibuatnya, drpd duduk sopan terus bersila, pastu amik bantal... terbaring... terlentang.... ada masa terus menyangkung atas sofa dek kerana permainan korang mlm ni mmg amatlah serius giler psycho deeerrrrrr....!!!!!! Terus-terang aku bukan peminat fanatik sukan bolasepak... aku cuma akan tgk bila Malaysia masuk final je.... hehehe...sadis sungguh.... Alasan aku?.... "apalah sgt game bola ni, bola sebijik pastu g kejar berebut ramai2... pastu gaduh...ntah hapa2" ha.. tu lah alasan aku... selalu bila ada game, org akan tanya team mana lawan... aku x, soklan aku... sapa referree? hehehhe... soklan mengundang org kata.... kekekkee

Dan mlm ni... rasanya twitter aku yg terbanyak selama aku aku ada twitter ni.... setiap minit hapdet okay.... HarimauMuda punya pasal....

Ada yg kata Khairul Fahmi xnampak botol Chivas mlm ni, tp nampak bola je... tu psl perform bagus semcm.... ye ke Fahmi? hahahaha... neway, lu mmg mantap der... keep it up...

Goooooooooooo Malaysia....

Indon? malas ah citer.... kureng la dorg tu.... haaiihhhh....

Monday, November 21, 2011

Abu@John Muska@Sukasukalensa Taweeennnn....

Semlm si Abu pulak kawen... pas sorang.. sorang dak Ada2aje kawen... Selamat Perantin Baru ye Abu & Eleena... sori dtg berlenggang bwk badan je... sungguh mulia hati budi kitorg yg dtg tu kan..? hehehe...

Fizza, aku & Mummy Meera (baru 1st jumpa mummy... tp havocnya borak, mcm dah lama jumpa... hehhe)

& thank you Abu for the bunga telor... pengantin sendiri cabut & bg kitorg... bole gitu? :p

p/s: cerita lawak disebaliknya... akan dikenang sampai bila2... hahahaha....

Friday, November 18, 2011

Tip Melawan Rasa Malas Ketika Bangun Pagi

Amik dr email googlegroup - ada2aje... moh bace...

Apa yang anda lakukan ketika baru membuka mata dan terbangun di pagi hari? Jangankan liat solat subuh malah ramai juga di antara kita yang tidur semula selepas solat subuh. Lambat bangun pagi banyak keburukannya seperti artikel sebelum ini. Tidur Lepas Subuh
Kebanyakan anda pasti akan menjawab malas bangun dan meninggalkan bantal. Hilangkan malas dan susun semangat semasa mula-mula mata terbuka dengan beberapa langkah tepat berikut:
1. Lihatlah Sesuatu Yang Berwarna
“Ketika mata anda terbuka dan melihat sesuatu yang berwarna, adrenalin akan terpicu dan ketika itu pula tenaga anda akan terdorong,” ujar Leatrice Eiseman, pengarah eksekutif dari Pantone Color Institute.
Gunakan warna-warna cerah seperti merah, orange atau kuning pada bantal, selimut atau apapun yang berada dekat area katil ketika anda membuka mata untuk pertama kalinya.
2. Bangun dan lihatlah Bunga Mawar
“Melihat sekuntum bunga mawar ketika terbangun, terutama bagi wanita akan meningkatkan mood dan semangatnya yang akan bertahan sepanjang hari,” kenyataan Nancy Etcoff, PhD, anggota Harvard Medical School and the Harvard University Mind/Brain/Behavior Initiative.
3. Jangan ‘Snooze’ Alarm anda
“Ketika anda menekan snooze, otak anda tahu dan akan berkata bahawa bunyi itu akan mati beberapa minit lagi, sehingga anda akan tertidur lebih lama. Tapi anda akan lebih tak endahkan mendengar bunyi itu daripada ketika mendengar bunyi itu pertama kalinya.
“Strategi yang paling tepat adalah memasang alarm pada jam dimana anda benar-benar akan bangun, jangan ‘set’kan alarm anda lebih awal kerana anda tahu perkara itu hanya akan membuat anda lebih selalu menekan tombol snooze,” kata Jodi Mindell, PhD dari The Sleep Disorders Center at the Children’s Hospital of Philadelphia.
4. Bayangkan Aktiviti Sekejap
Ketika anda benar-benar terbangun, tutup mata sekejap dan gambarkan apa yang akan anda kerjakan pada hari itu dengan penuh semangat dan positif. “Berimaginasi tentang aktiviti akan merangsang otak untuk berfikir dan anda akan berusaha mewujudkannya ketika benar-benar beraktiviti,” ujar Dana Lightman, PhD, psikolog dai Abington, PA.
5. Minum Air Segera Setelah Bangun
Meminum segelas air segera setelah terbangun adalah cara yang baik untuk mengganti cairan tubuh yang berkurangan semalamnya. “Segala sesuatu yang terjadi di dalam tubuh memerlukan air. Tanpa air yang cukup, sistem metabolisme dalam tubuh akan bekerja lebih keras yang dapat menyebabkan melemahnya fungsi organ,” ujar Holly Andersen, MD, seorang asisten profesor di Weill Cornell Medical Center.
6. Biarkan Sinar Matahari Masuk
Sinar matahari yang menyentuh kulit akan membuat anda lebih terbangun. Bacalah akhbar tepi tingkap atau keluarlah untuk sekadar minum kopi beberapa minit.
“Cahaya pagi yang masuk ke dalam tubuh bagaikan jam biologi yang akan menghentikan sekresi melatonin, hormon yang membuat seseorang mengantuk dan meningkatkan hormon serotonin yang memicu mood seseorang” ujar James B. Maas, PhD, seorang profesor psikologi di Cornell University.
7. Memicit muka
Memicit di wajah akan meningkatkan sirkulasi darah dan mempercepat bangun tidur. Mulailah memicit dari kening, pipi, trpuk-tepuk dengan tapak tangan, kemudian di kawasan dagu dan akhirnya seluruh muka. Selain meningkatkan sirkulasi darah, gerakan memicit boleh membuat anda ‘panas’ dengan cepat.
8. Bersenamlah Sedikit
Aktiviti fizikal adalah satu cara ampuh untuk mengusir rasa malas. Dapat meningkatkan mood anda kerana beberapa hormon akan keluar, seperti hormon peningkat stamina (testosteron), tenaga (dopamin) dan ketenangan (oxytocin),” ujar Helen E. Fisher, PhD, seorang anthropolog dari Rutgers University.
Alat Ampuh Untuk Yang Liat Bangun Pagi
Lagi sekali tip untuk bangun tidur. Jika sebelum ni tips bangun tidur (baca sini) pun tidak berjaya membuatkan anda meninggalkan bantal kesayangan anda, kini ada satu alat untuk anda bangun tidur dan terus cergas.
Bunyi alarm bagi sebahagian orang tidak akan membuatnya bangun dari tidurnya yang nyenyak tapi bagaimana dengan bunyi letupan bom??
Danger Bomb Clock adalah jam alarm (alarm clock) dengan bunyi ledakan bom yang cukup membuat kita terbangun dari tidurnya.
Dan uniknya, sebelum jam tersebut “meletup”,10 saat sebelum waktunya, jam akan mengeluarkan bunyi peringatan dengan suara dalam perkiraan countdown 10, 9, 8, 7……. (Tapi dalam bahasa Jepun).
Untuk mengelakkan terjadinya letupan ,kita harus untuk mencabut salah satu kabel berwarna yang ada (merah, kuning dan biru) sesuai dengan lampu warna yang menyala disampingnya.
Jangan anggap mudah, kerana kabel yang kita patut cabut tadi akan bertukar setiap hari sehingga kita tidak boleh mengingat kabel mana yang harus dicabut setiap pagi.
Salah cabut???
Maka bersiaplah untuk mendengar bunyi LEDAKAN BOM selama beberapa minit yang akan membuatkan kita terbangun terus dari mimpi..

Tuesday, November 15, 2011

Dah boley eekkk...

Ngeh3... Tq Hasni, sbb tlg bg link blog td.. Dah kira pass la ni ek... Kekeke.. I looiikkkeee... :p
Try letak gambor laks..

Testing

Try test tengok.. Jadi ke ✗?
Sent from my BlackBerry® smartphone

Saturday, November 12, 2011

10 Petanda Dia Jodoh Kita | pemanis kata

Tetibe plak terselit eh.... hehehe... baca je lah :p

10 Petanda Dia Jodoh Kita | pemanis kata

Today....

Okay... kes yg tertangguh dah selesai... yg semlm aku dok merapu tu :p...

Now it's time to take another step forward... and it need to take a lot of guts... The responsibilities will be much more tougher... the patience need to be increased... a lot to sacrificed... Even though it is still way too early.... but consequences of getting to the destiny is not that far or maybe it's just around the corner... as time flies so fast.... It's just that, am I ready or not?

Past experience does effect me... and I'm scared.. But I need to overcome that fear... No matter what...

Please stay with me... & hold me tight...

Love

Friday, November 11, 2011

11.11.11

Kenapa dengan tarikh ni ek? Selain drpd kekebetulan angka yang sama pada hari, bulan & tahun... dan jugak waktu... Ada yg kata hari bertuah, ada yg kata xkan dpt lg tarikh yg mcm ni... cuma akan dpt pada 1000 thn lg... mmg xkan hidup lagi la kan... ada yg kata amik berkat so elok diraikan sama ada mendirikan rumahtangga, declaration between couples, mula kerja baru, pindah rumah baru... opening ceremony kedai baru... sign agreement... hhmmm...

Tarikh ni mungkin juga akan menjadi tarikh yg memberikan kenangan pahit & xkan dpt dilupakan pd seseorang... pd diri-sendiri mungkin.. kamu.. kamu... & kamu... :)

Dan pada aku... hari ni hari kosong aku... kosong segala-galanya... kenapa???

Ada persoalan yg masih belum terjawab... ada kata yg masih belum terungkap... ada rahsia yg masih belum dikongsi... Makanya.. tarikh ni tak memberikan apa2 makna pada aku...

Takde kenangan manis yg boleh dikenang... takde peristiwa yg boleh dibangga...

Damn!! kenapa aku jiwang sgt ni... Lek aaaaaa.... huhuhu

Thursday, November 10, 2011

Internet Opis Kena Blocked???!!!


Waaaahhhh... mmg kena berkorban betul la lepas raya haji ni... ok kwn2 ku sekelian di TRC, mulai sekarang tingkatkan prestasi & mutu kerja anda ye... harap2 appraisal tahun depan semua dapat A, naik gaji mencanak2 & dpt bonus 12 bulan setiap sorang... muahahaha...kalau xdpt jugak, tu makna korang mmg xlayak la jd staff TRC... termasuklah aku skali.... kekekeke....

Bosan dowh... kebanyakan website telah dipagari oleh dinding2 konkrit... yg mana pasti ada staff ala2 McGyver akan cuba menerobos dinding konkrit iteewww... pssttt... groupon.my pun kena block... apa kes? ngoksss.... FB jgn kata la kan... mmg lama dah kena block, jln belakang pun dah kena ambush... apa cer??? Sib baik aku ada BB... ni ingat nak sambar BB Playbook sebijik, bg puashati... nak angkut lappy ke opis tiap2 ari xkuasa aku, walaupun aku drive g keje, mengangkut lappy yg berat itu tetap menjadi satu bebanan!! huh...



Actually ada jugak kebaikan & keburukan atas keputusan pem'block'an internet kat opis ni...
Apa yg baiknya...???
1) Mengurangkan perbelanjaan secara online melalui FB. (situ dah jimat duit)
2) Staff akan dpt memberi fokus yg lebih terhadap kerja (kerja cepat siap, xde tangguh2)
3) No chatting2... dah xde gtalk, xde ym, xde msn... kecuali skype... skype??? nape skype boleh? .. sbb bosses byk guna skype!!! tu pun xtau eh? :p

etc..etc...etc...

Apa yg buruknyer...??
1) Bertambah butalah staff yg sememangnya buta IT
2) Xleh shopping kat FB, dorang leh shopping kat shopping blogs (sbb blog x block) :p hehe
3) Staff sure depress... xde hiburan... dah radio online pun kena cantas gak... cemano tu?
4) Rasanya akan mengakibatkan turnover yg lebih pd thn2 akan dtg... huhuhu (sumer pakat cari keje lain)

etc..etc... korang pikir la sendiri.. kepala aku pun dah blocked gak neh... :D

Ni aku copy & paste drpd website kellyglobal.net... kot2 la ada sapa2 nak implement bende yg sama kat opis korang kan... sila consider perkara2 yg disebutkan... :)

How to Deal with Staff Internet Abuse

The Internet and Business Operations Everyone knows that the Internet is a wonderful tool for finding information, expression, entertainment, news, and gaining knowledge of almost any subject your mind can imagine. Even sophisticated corporate “intranets,” linking company computers together permitting information transfer, file sharing, and teamwork, are usually also partnered with full Internet access.
Just as sophisticated electronic telephone systems with integrated voice mail and links to company departments, individuals, and stored corporate information became effective communication staples of business in the 1970s and 1980s, the Internet takes corporate communication, marketing, and information to new levels of achievement.
But, much like the management concerns of the former era – personal and other non-business related phone calls - inappropriate use of the Internet is often a primary concern of today’s corporations.
Internet Abuse
Internet Use Should Not be Banned or Severely Restricted at Work Some companies have succumbed to the option of imposing severe restrictions or mandating outright bans of Internet use by staff. In most cases, using this “easy” solution, instead of more thoughtful policies, has proven to be detrimental if not disastrous to employee performance and productivity.
For example, in the UK, studies indicate that businesses that restrict or ban staff Internet use lose around 4 billion pounds annually (between $6 and $8 billion US). This, of course, is precisely the opposite of the intended effect of Internet restrictions.
You could compare Internet restriction policies to the cutting of payroll and staff to improve the bottom line before examining other ways of maximizing profit. In this case, the company loses many valuable employees and remaining staff exhibits anger, remorse, fear, and decreased productivity. Management should carefully consider the potential ramifications of staff Internet restrictions and/or bans. How to Manage Employee Internet Access in the Office The key appears to be effective management of Internet access available to your staff. Here are some overall suggestions that managers should consider to develop an effective Internet usage policy for their specific companies.
  • Understand the focus and personality of your staff. While there are few companies that would benefit from having staff spending the workday with their fantasy football teams or shopping on eBay, there are positives to permitting personal Internet access at certain times during the day. For example, recent surveys in the UK indicate that almost 60% of the employees polled preferred to skip their “tea breaks” (coffee breaks) and spend ten minutes at their desks surfing the Net. As workforces get younger, this trend should continue.
  • Learn the difference between Internet addiction and enjoyment. Understand that there is a huge difference between employees who enjoy the Internet and those who are addicted to it. Just as you try to identify and help employees who have become addicted to gambling, drugs, alcohol, etc., management should identify employees who may have an Internet addiction. Instead of staff-wide penalties by imposing ‘Net restrictions, management can focus on the few employees that have difficulty identifying appropriate Internet use on the job.
  • Learn about the reasons for and causes of apparent workplace Internet abuse. There are, as yet, no easy or proven theories explaining the reasons for Internet abuse, or workable solutions. Researchers have identified a level of “seduction” the Internet offers. Employees, suffering workplace or personal stresses, do get “pleasant feelings” from a five minute ‘Net surf, much like a coffee or cigarette break. This appears to be not harmful to performance. However, if severe stress at work or at home causes the employee to abuse Internet time, performance will suffer and management should take appropriate action to resolve the issue.
  • Take this issue seriously and make employees aware of management’s position. Neither ignore nor work surreptitiously to secretly correct the problem. Tell your staff that the company is aware of this issue and will correct the problem. Use memos, fliers, company newsletters, and staff meetings to address the issue. Even those employees who “grumble” a bit understand that their focus should be on performing their jobs, not surfing the Internet while they are “on the clock.”
  • Develop and publish an “Internet use” policy. Remove any staff feelings that management has prejudices, uninformed opinions, or disrespect for staff by publishing a reasonable Internet use policy. Sure, there may be employees that dispute this policy just as some disagree with personnel, operations, or sick leave policies. But, the majority will now understand that management is serious and an accepted pattern of professional behaviour is now in writing and will be enforced.
Many companies that have implemented these action plans have enjoyed an added benefit. Reasonable Internet use delivers valuable information and knowledge to the user. Many employees, while using the Internet for technically non-work related reasons, have learned more about their job, their company, and their industry. Some average employees often suggest some surprising and effective ideas for improving company products or operations. Management should consider the phrase “reasonable Internet use” when addressing this issue to generate maximum positive results.
okeh... tu je untuk mlm ni... renung2kan & selamat bekerja... hahahaha... addiiooosss

Wednesday, November 9, 2011

From The Bottom Of My Heart....

My Family
I know that I'm not a good daughter to my dear parents & a sister to my brothers... I'm not good enough in every way.. I admit that I am a rebel in the family... Sometimes, I can be very mean... I am so sorry... It's not my intention to hurt everyone's heart... it's just that sometimes I feel that I have been set aside... And for that reason, I prefer to do everything on my own... I try to be independence... I need to have & enjoy my own life.. For once... I need your all understanding & trust, to give me a chance to live on own my life... I am wise enough to think and to see the good and bad side of life... With your guide and priceless advise, InsyaAllah... everything will be just fine... Just give me a CHANCE... That's all I need.

My Love
I am so thankful to You, Ya Allah... for giving me another chance to meet someone that I've dream of... he is kind, loving, gentleman, understanding & willing to accept me as who I am... There's nothing I could ask for more. Only that, I wish this will be the last for all... I need no other journey to find my one... enough is enough, I don't think I can take it anymore... I have been through all the sacrifices, time & so many heartbroken...

And to you My Love... I didn't ask for more either... you have everything that I want but you gave me more than what I need... Please don't ever change... Thank you SAYANG... :)

My Friends
Dear Friends... thank you for being there for me. Thank you for lending me your shoulders for me to cry on.. I appreciate for all your kindness, advise, attention and love. Millions apology for my bad behavior, mood swing and nasty words... it's just me. I'm not perfect in every way... I need your companion... to guide me to go thru the path of life... to the good side of happiness.. May we be the very best of friends till the end of time... until the last of my breath...

My Heart...
Today, I'm feeling a bit down... for only a very small conversation at home but I have been wrongly thought as an ill-mannered... Been trying to figure out, where did I say wrong... As far as I concerned, I didn't raise my voice at all... it's just that I'm only expressing my feelings for my new cardigan that suddenly turn to orange instead of white???!!! OK... better don't say anything... just buy a new one... end of story... tq mum...

p/s: sorry for my broken english.. becoz sometimes "I feel stupid when I speak Malay"... hahahah.... *dduuuhhh*

Monday, November 7, 2011

I'll never Love This Way Again

Aku suka banget sama ini lagu... bukan sbb aku tgh angau ke apa... tp mmg lagu ni beeessttt sgt.... aku xkisah biar dgr berulang2 kali....

You look inside my fantasies
And make each one come true
Something no one else had ever found a way to do
I've kept the mem'ries one by one
Since you took me in
And I know I'll never love this way again

I know I'll never love this way again
so I keep holdin' on before the good is gone
I know I'll never love this way again
hold on, hold on, hold on...

A fool will lose tomorrow reaching back for yesterday
I won't turn my head in sorrow if you should go away
I'll stand here and remember just how good it's been
and I know I'll never love this way again


I know I'll never love this way again
so I keep holdin' on before the good is gone
I know I'll never love this way again
hold on, hold on, hold on...


I know I'll never love this way again
so I keep holdin' on before the good is gone
I know I'll never love this way again
hold on, hold on, hold on...


Just in case, aku da tukar lagu background blog ni, korang still leh enjoy thru Youtube ni k...

Saturday, November 5, 2011

Salam AidilAdha...


Kepada yg pulang ke kampung, semoga selamat sampai... memandu tu xyah laju2, biar lambat asal selamat... kalo penat benti dulu kat R&R, rehat dulu... minum dulu... dah lepas tu baru gerak semula.... okay?

Seperti biasa, xkira raya apa pun, aku tetap setia meraikannya di KL aje.... td nampak da ada lembu2 kat surau dlm 3-4 ekor, thn ni xtau pulak berapa ekor wat korban, lom sempat tanya ayah lg...

Anjat gegerl td :p, tetiba dgr bunyi lembu... kuat lak tu. Mana xnya, surau sebelah umah je ha.... huhuhu... & seperti biasa jugak setiap thn, tugas aku mensetelkan segala apa yg dpt dari korban tu, 1 special request aku kat ayah selalunya lah.... tali perut & paru.... peberet wa tu deeerrrr.... tali perut wat masak gulai lomak... paru goreng berempah.... ppeeehhhhh... mantaaappppp!!! hahaha....

Selamat Berkorban ye semua.... salam :)


Couple Love Squid

As per special request drpd si pemunya sotong biru, akhirnya berjaya disiapkan dlm masa 2 hari... semangat membara nak siapkan tu... hehehe....

Ooopppsss... sori... nama si sotong biru belom boley ditayangkan lg ye.....hiikksss :p

Couple squid in da makin'....
tetiba terkeluar pulak hati si sotong biru.... huhuhu
Akhirnya... hati itu disambut mesra oleh si sotong pink... ala2 surprise gitu... hahahah...
poyo.... :p


okeh... tu je utk mlm ni... amacam? comey x? :)

my popeye still on board rasanya ni... monday balik, hhaaaiiiihhh... windu wooo.... dulu sebelom ada apa2, xde plak kesah dia nak g memana.... skang ni da lain mcm la pulak...
Cepatla balik Awaakkkk... couple squid awak dah siap niiiii!!!!! ;-(

Geng Mengopi

Sori la geng.... aku xdpt join korang... bukan xnak, naaaakkkkk sgt... tp masalah yg problemnyer, MALAM... aku ni kuar siang2 xde hal... malalm kalu, sikit masalah juga ada la... pic2 ni aku cilok dr fb Wan Ija & Dayang... hehehe... buat kenangan... Dayang, ko siap tag aku kat mamak ek.. xde tempat lain ko nak tag aku ke? addeeessss....






Friday, November 4, 2011

Berjaya Akhirnya

yeeaayyy... akhirnyer berjaya menyahkan background shabbyblogs.com yg ntah apa2 iteewww.... tq my dear Syafiq... U r ma man... hehehehe... ok, dah bertukar kaler background blog aku... i looiikkeee.... Pasni kena g tuition ngan cikgu syafiq la pulak... cara2 mengedit blog... :p


Thursday, November 3, 2011

Tolooonngg...

Sapa terer pasal blog2 ni? Nak mintak tolong ni... tolong tunjukkan cara nak remove current background.. Jenuh aku nak tukar background blog aku ni ha... xgak dpt2...
Aku guna bakcground dr shabbyblogs.com.. tgk gak cara nak remove background tu... tp apa bende ntah xpaham... :(

Wednesday, November 2, 2011

Mami Birthday Dinner 31/10/11

Lokasi Kejadian: Restoran Istana Bambu, Jalan Ulu Klang.
Tarikh Kejadian: 31/10/2011 @ 8pm
Suspek yg terlibat: Seluruh ahli keluarga kecuali kakak ipar...


Dah mcm buat polis report pulak... :p

ada pondok bersebelahan entrance...













ini dia... ayahanda & bonda.... Puan Zaiton Sharif & En. Samsudin Gimon... :)












abg yg sulung... with my mum & dad













my family...
Dah abis mkn baru nak amik gambar... time lauk baru sampai x teringat la pulak...
So far... agak sedap jugak la makan yg diorder, cepat dpt sbb mungkin masa tu belum ramai org dtg... bbuurrppp... alhamdulillah...









ni abg no. 3... Eddie













aku la ni... sapa lg kan.... :p












Menarik jugak tempat ni time malam... tp kalau siang sure boring... sbb xde lighting yg ala2 kelam gitu...

Tuesday, November 1, 2011

Our Song.... Je'taime ...

Feeling2 sket skang ni... sowi ek... biasalah, org kalau tengah angau kan... jgn muntah plak ek... lagu instrumental ni ialah lagu theme kitorg... aku yg pilih... sbb pd aku musicnyer sgt relaxing... walhal, lagu yang bebetulnya adalah sgt erotic... pphheewww..... berpeluh kalo dengar... hahaha...



To my Popeye... (lupa nak citer kat 'awak'.... i called u Popeye sbb u selalu away on board.... hehehe) Popeye the sailorman.... tooottt ttoootttt... jgn marah, i love u.... muuaaahhh.... :p


Monday, October 31, 2011

Teman Baru.... :)

Teman baru.... ok, tetiba aku tersenyum simpul sorang diri... hehehe....

LAGI skali, aku dpt Teman baru... yg mana kesekian kalinya aku berharap agar menjadi yg terakhir.... letih beb... asik kawan, pastu x jadi apa... letih bila org kata mcm2, aku memilih? no... nehiiii.... tp nak buat cemana, kalo dah takat itu je jodohnyer kan...

Yang si dia ni... actually dah lama kenal... masa sama2 dlm satu googlegroups dulu. Ada jugak la berchatting, tp masa tu langsung xde feeling apa... takat layan gitu2 je... until satu hari tu, tetiba dia keluar dari googlegroup... lama jugak senyap... ok lah, xkisah la tu... aku bukan kenal pun dia sapa... ada aku kesah? huhhu

Then tetiba dia muncul balik & buzz aku.... "hah... mamat ni ada balik... :p" ok la, layan je.... tu pun tenggelam timbul, mcm kelapa laut afrika.... hahhaha.... then makin lama, makin selalu la kitorg chatting... makin rapat... mula la timbul niat aku, nak korek rahsia dia la konon kaaaannnn... tp xdpt apa pun, hampeh... perahsia yg amat mamat ni... eeeee... geram ko....

Dipendekkan cerita, tahun ni boleh dikatakan agak selalu jugak kitorg chat (betul x awak? Dia baca ni tau!!! haha) Aku dok la tanya, nak chat sampai bila... jumpanya idak... Yg mamat ni kata pulak tunggu dia pindah ke Sabah, nanti jumpa dia kat sana... apa???? sabaahhhh??? biar betik!!! huhuhu... tp nampaknya Allah x izinkan aku g sana, sbb dia xjd pindah... ngeh3...

Nak dipendekkan lg citer.... akhirnya kitorg jumpa jugak... 28hb September 2011. Dia datang umah tu, pandai dia cari umah aku, bg clue sikit je.... bijak2.... :D.. 1st date g tengok wayang kat e curve, citer Johnny English.... hehehehe... xmain la tgk wayang citer jiwang2... :p... dah lepas 1st date... terus la ke date2 yg seterusnya... masuk mlm ni, dah sebulan lebih dah... alhamdulillah... so far so good... Dia dimata aku seorang yg sgt sopan, soft spoken, romantik sgt.... i liikkkeee... To be honest, xpernah selama aku ada boyfren, dorang tolong bukak kan pintu kereta okay!! Terharu.... :) sayang awak... hiks... pada korang mungkin x heran la kan... tp ni aku... ok? aku...

And the feeling is getting stronger each day.... ok, aku ngaku aku suka dia... suka sgt10x.... dan date yg baru2 ni.... consider its declared sudah... we're couple... i luv u, u luv me....wwaahhh... haha... ni pun sambil2 chatting ngan dia la ni.... hehehe

yg best tu... kitorg byk jugak persamaan rupanya... xsangka... dah tambah point dah kat situ :p

(Untuk kesekian kalinya, aku berdoa... Ya Allah, tetapkanlah dia selamanya utk aku... )

And 'AWAK'.... tq so much for willing to accept me as who I am... to love & to share.... U r d best guy dat I ever met... Promise dat I won't let u down... Insyaallah... & I will love U till d end of time... I am just a normal human being, yg xlari dari melakukan kesilapan, tegurlah... I xkan marah... Jika itu yg terbaik..

LOTS & LOTS OF LOVE.... mmuuaaahhh....



Friday, October 21, 2011

Lamanya tinggal....

Maaakkkk aaiiihhh... tu dia, berabuk tebal 8 inci blog aku... giler lama tinggal.... hehehe
Hampir2 terlupa, until tetiba ada sumone tanya, apa nama blog aku... dia da lama x tengok... *pplliinnggg* tertiba aku baru teringat, ye x ye jugak eekkk... aku ada blog la... addooiiii... cemana leh lupa nneeyyy....

ni singgah jap je ni, sambil tunggu masuk waktu maghrib & kawasan sekitarnya... haha.. tengok a mlm kang aku masuk balik ke (kalo ingat... ke kalo rajin) huhuu...

hhhmmmm... 4 bulan tinggal... mcm2 cerita ada, cumanya kerastangan je xde... nak kena mula balik tu...

k lah... c ya l8er.... daaaaaaa

Monday, July 25, 2011

Happy Birthday To Meeee.....

Hari ni besday aku... yg ke???? 38... dah tua dah... tp apa pun xde lg...

Berduyun2 besday wishes & prayers utk aku kat opis, FB & ada2aje (googlegroup)... tq semua... muuaacckksss...

Takde nak celebrate apa pun, just pagi td, ada kwn banjer Big Breakfast McD... hehehe... tq Lee DH. Tengahari pulak, lg sorang banjer kat Sakura Kristal, Melawati... tq to U too jugak... :D... Ptg ni... sapa nyer turn pulak ntah.... hahaha.... best kalo tetiap besday, ramai org nak banjer....

Semoga aku dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, beroleh kebahagiaan di dunia & akhirat... Jodoh? Semoga Allah menetapkan yg terbaik utk aku..... Amin...

Thursday, July 7, 2011

Kehilangan

Dah lama sgt x update blog... sbb da lama x buat kerastangan.. bz yg amat lately.

Tp mlm ni, aku bukan nak update psl produk baru... tp nak btau yg kucen kesygan keluarga aku dah mati pagi td. Yang sedihnyer, dia mati xdiketahui sebab... sama ada dilanggar atau dipukul... sedihnyer ya Allah... mak aku sampai pengsan bila nampak kucen aku dah kaku kat tepi jln, dgn muka dia berdarah... & still basah darahnyer. Baru semlm aku bergurau dgn Chomel, tetiba pg td dpt tau dia dah mati. Patutlah, tunggu semlman dia xbalik2... sampai pg td sebelom aku g kerja, dia still x balik. Puas mak ngan bapak aku cari merata, until bibik jiran btau, dia ternampak ada kucen mati sama mcm kucen aku kat tepi jln dekat ngan surau. Bergegas mak bapak aku & jiran sebelah g tgk. Mmg sah Chomel...

Aku kat opis punyer tahan xnak nangis, tp nangis jugak walaupun jenuh nak cover, mujur xde sapa yg perasan... Rasa mcm xnak balik umah pun ada, sbb dah tau mak sure tgh down giler. Syg sgt ngan Chomel tu, sampai tido pun sama2 kat bilik. Tu pun since, Chochi beranak... dah 2 bulan..

Bapak aku tunjuk rupa Chomel, masa dia bwk balik umah siang td. Mata sebelah terbukak, sebelah lg tertutup, idung & mulut berdarah, muka sebelah mcm da kemek.... tp badan elok je, bersih... X sanggup aku nak tgk lama2...

Mengalir lg airmata ni bila teringat... kesian Chomel. Kalo matinyer kerana sakit, lain la citer. Ini x... seksa matinyer, azabnyer Tuhan je yg tau. Masa nak tanam Chomel, mak kata si Chochi pun dtg jilat2 dia. Sesuatu yg xpenah Chochi buat sebelom ni. Sbb biasanya, Chochi marah kalo Chomel dtg dekat ngan dia... Bila td aku ckp, Chomel da xde, Chochi mcm paham pulak, terus senyap, termenung... alahai... sedih... :(

Baru pas mandi, sejuk... siap selimut lg... :)













Ni latest pic Chomel yg aku amik last week.. Laju je dok dlm bakul tu.... hehehe... notty..

Setahun lebih je sempat bela dia.. Tu pun dah cukup utk ubah mak bapak aku sukakan kucing. Kalo x sblom ni, asal nampak je dah kena halau.

Ok Chomel.. be a good boy as always k... We gonna miss u all d time. Syg Chomel.... "-(

Nite.

Thursday, June 9, 2011

Dan lagi....
































Ini siap last week.... ok x? Pasni kena siapkan byk2, sbb makcik aku nak bwk ke skolah... nak jual kat budak2 skolah plak... hehehee... alhamdulillah... skang ni tgh ber'lumus-tungkus' menyiapkan seberapa byk yg dapat...

Takde idea la nak mengomel mlm ni..... apa ek nak citer?

aaaaaaaaa...... ada2...

Aku ada masuk 1 contest ni, kat facebook... BFF contest la konon... hahaha... saja je suka2... kalo korang yg baca n3 ni ada fb, tlg la klik kat gambor aku tu ye... bawah ni link dia....

show me ur love friends.... :D

tolong 'menang'kan saya pls... jasamu akan kukenang selalu... nggeeee...
memula kan:
1) g sini... http://www.facebook.com/eightdesigns, then
2) cari pic saya & kwn saya, next
3) klik la LIKE

tu je.... 1 klik dihujung jari anda.... hehehe.... tq^_^
atau klik je yg ni;

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150192636485808&set=a.10150192591695808.303732.130763970807&type=1&theater


k, korang klik je link aku bg tu k? nama nak balas blk favor korang tu mmg xdpt la kan... just ucapan terima kaseh je la yg dpt aku ucapkan... sbb sumer kwn2 aku, dok mintak 'byr' balik atas favor dorg tu... ikhlas ke tu? huhuhuhu...