Thursday, April 5, 2012

Bila Sekali Terleka....

Terleka??? ha'a... aku terleka.... terleka masa tengah drive sampai x perasan trafik lite dah kunen... hhmmm.... Nasib baik xkena saman dgn abg polis bandaraya... dia kata kali ni dia lepaskan, tp no plate keta dia rekod... kalo x, dah kena saman rm300 katanya .. Kena saman takpe lg, boleh bayor.. kalau kena langgar dek keta ke motor ke bas ke time tu??? huuiiihhh... jenuh nak menjwb tu. Ye la.... aku ngaku la aku salah... mmg aku yg salah.... (baru 1st time pun :P)

Tp yg buat aku panas hati tu... ada sorang malaun mamat ni drive viva putih bwk awek kat sebelah dia, siap bukak cermin keta, maki hamun aku siap angkat2 tangan lg... bajet mcm bagus jek... mcm dia tak penah buat kesalahan jalanraya pulak.... dah tu, ada pulak penunggang/pembonceng motor pi ketuk bonet keta aku... terkejut badak bapak aku dok belakang, sib baik takde lemah jantung ke apa.... mulut aku dah ringan je nak maki.... (teringat org tua aku ada skali, tersebut separuh je la :P) serius la... aku xsuka nak sebut perkataan2 kurang ajar ni walau marah cemana sekali pun, aku cuba sedaya boleh utk tak sebut perkataan tu.... sbb aku xsuka dengar & sbb tu jugak aku x suka sebut.... bila dah terkena kat btg hidung sendiri kena maki, aku terpikir plak... mak bapak dorang ni xpernah ajar berbudi bahasa ke gaknya... hhhmmmm...


Moral of the story.... jgn leka bila tgh driving walau cemana rancak pun korang berborak dlm keta... mintak2 aku x kena lg la mcm semlm.... hilang mood aku terus.... totally 0!!!

p/s: kpd pemandu2 keta, penunggang2 motor yg memaki hamun & ketuk bonet keta aku semlm tu... sori la, aku bukan sengaja nak tunjuk samseng... jgn sampai mulut & tangan korang bengkak ke, patah riuk ke satu hari nanti kalau korg terus dgn attitude gitu... (aku doa gak ni kalau jd btl2 kat korg... huhuhu....)

3 comments:

  1. Amboi kak. Semangat sembang ngan tunang sampai leka yer? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. leka borak dgn mak la Ask... huhuhuhu

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete