Monday, June 17, 2013

Byte Ke Hospital Vet Kerajaan

Kali ni terpaksa jugak bwk Byte ke Hospital Veterinar Kerajaan. Bukan xleh bwk ke klinik vet yg ada, cumanya tak byk klinik vet yg specialist psl arnab. Kebanyakannya biasa handle kucing & anjing... Byte asik terbersin2 dah dekat sebulan... bwk jumpa dgn Fahmi dari Arnabkiut kat Gombak, dia pun suggest bwk ke doktor sbb takut ada sakit lain ke. So, masa cuti skolah baru ni, baru la Inchik Hubby dpt bawak Byte ke Hospital Vet tu. Mula2 pergi yg kat Cheras tu, tp tutup katanya, 9 June baru bukak balik & org sana suruh pegi ke Damansara (tapi la ni dah bukak la kot... )

Byte selsema & keradangan mata :(


PEJABAT PERKHIDMATAN VETERINAR DAERAH PETALING
NO. 1 JALAN PJU 10/1E
DAMANSARA DAMAI, 47830 PETALING JAYA
SELANGOR DARUL EHSAN

Utk perkhidmatan boarding pun ada, hospital vet ni caj RM10 utk 1 mlm. Tempat boarding yg disediakan pun besar & bersih, so xyah risau tentang kebersihan & keselamatan pet kita.. :)


Nak tunjuk waktu beroperasi tu je... :p
4bln = 1kg+.... doktor kata byte sgt baik.... hehehe (tp sebenarnya dia sgt notty :P)
1st time kena cucuk montot, nak cek suhu badan.... 'tanjat bibit....'
View dr ruang menunggu...


Upah daun sup.... kes nak pujuk balik la ni... :p
Doktor kata Byte ok, cuma mungkin alergy dgn persekitaran... kotor & habuk... Mana taknya, Byte xnak duduk dlm kandang, ngamuk dia... terpaksa la kitorg modify toilet kedua kat umah tu, jadi tempat bermain Byte & Baetti (tanpa kandang)... lepas ni kena letak kandang besar sket kot, yg kat umah tu kecik... mmg cukup utk 2 ekor... tp kesian la plak.

Caj ubat & consultancy x mahal pun, dlm RM10 je. Kalo kat klinik vet swasta, harus berpuluh2 ringgit kan.... Hopefully, Byte sihat & x bersin2 lg dah pasni... :D

4 comments:

  1. Assalam..ade no tel klinik nie tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Vanilla Choc... no tel klinik tu xde... tp cuba u call no kat notis atas tu & tanya no tel klinik damansara..

      Delete
  2. Waktu operasi weekdays sampai pukul berapa ye? Gambar x clear sgt. Xnampak. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isnin - Khamis 8.30am - 12pm
      Jumaat 8.30am - 11am

      Delete